فؤاد مصطفی سلطانی
فواد مصطفی سلطان در دوران تحصیل در دانشگاه شریف
شناسنامه
زادروز ۱۳۲۷
زادگاه روستای آلمانه، مریوان، ایران
تاریخ مرگ ۹ شهریور ۱۳۵۸
محل مرگ جادهٔ مریوان-بانه، نزدیکی روستای بسطام، ایران
تحصیلات مهندسی برق از دانشگاه شریف
اطلاعات سیاسی
حزب سیاسی کومله
سمت عضو بنیانگذار، و عضو کمیتهٔ مرکزی
نبو
فؤاد مصطفی سلطانی (۱۳۲۷، روستای آلمانه در مریوان - ۹ شهریور ۱۳۵۸، جادهٔ مریوان-بانه، نزدیکی روستای بسطام)، فعال سیاسی و انقلابی کمونیست کرد، و رهبر و عضو بنیانگذار حزب کومله بود. وی در تاریخ ۹ شهریور ۱۳۵۸ در نبرد مسلحانه توسط نیروهای جمهوری اسلامی ایران کشتهشد.
محتویات
۱ زندگی
۱.۱ کودکی
۲ تحصیلات
۳ فعالیتهای سیاسی و زندان
۴ فعالیتهای اجرایی و اداری
۵ مرگ
۶ جستارهای وابسته
۷ منابع
زندگی
کودکی
فؤاد مصطفی سلطانی فرزند محمد رشید خان مالک روستای آلمانه از توابع مریوان در سال ۱۳۲۷ به دنیا آمد. دوران کودکی را در آنجا سپری کرد و تا کلاس چهارم در آنجا به مدرسه رفت. پس از آن به همراه سایر برادرانش به سنندج رفت. سال پنجم ابتدایی را در مدرسهای در محلهٔ قطارچیان شروع کرد. تا سال آخر دبیرستان یکی از شاگردان ممتاز سنندج بود. سالهای تحصیلی هفتم، هشتم و نهم را در دبیرستان رازی خواند و سپس برای تحصیل در رشتهٔ ریاضی، به دبیرستان هدایت رفت و کلاسهای دهم، یازدهم و دوازدهم را با کسب مقام اول تمام کرد. در کلاس یازده به عنوان شاگرد نمونه سنندج، برای اردوگاه رامسر انتخاب شد و مدتی را در رامسر گذراند و با محصلین سایر نقاط ایران آشنا شد.
تحصیلات
در سال ۱۳۴۶ وارد دانشگاه صنعتی شریف (آریامهر سابق) شده و در رشته مهندسی برق _ الکترونیک تحصیل کرد و سال ۱۳۵۰ مدرک لیسانس خود را دریافت کرده و همان سال با دختری از فامیلهای خودش ازدواج کرد.
فعالیتهای سیاسی و زندان
سلطانی به همراه تعدادی از رفقایش در پائیز سال ۱۳۴۸ تشکلی را به وجود آوردند که بعدها کومله نام گرفت؛ و در همین رابطه در سال ۱۳۵۳ توسط ساواک و زیر نظر کمیته مشترک خرابکاری دستگیر شد. او در سال پایانی زندان به بنا به درخواست خود به زندان سنندج منتقل و در راستای اعتراضات سال ۱۳۵۷ به مدت ۲۴ اعلام اعتصاب غذا کرد.
از جمله فعالیتهای خاص سلطانی میتوان به فعالیت برای برپائی شوراها، تشکیل اتحادیههای دهقانی، تشکیل اولین دستههای پیشمرگ کومله (سازمان مقاومت انقلابی زحمتکشان کردستان) نام برد.
فعالیتهای اجرایی و اداری
فواد سلطانی ابتدا در انستیتوی تکنولوژی سنندج به عنوان دبیر فنی کار را شروع کرد و بعد از مدتی به عنوان مدیر عامل برق در بروجرد و مریوان انتخاب شد.
مرگ
این نوشتار به هیچ منبع و مرجعی استناد نمیکند. لطفاً با افزودن یادکرد به منابع قابل اعتماد برطبق اصول تأییدپذیری و شیوهنامهٔ ارجاع به منابع، به بهبود این نوشتار کمک کنید. مطالب بدون منبع ممکن است به چالش کشیده و حذف شوند.
در درستی این مقاله اختلاف نظر وجود دارد. خواهشمندیم در روشنشدن اعتبار منابع مورد اختلاف کمک کنید. بحثهای مرتبط را میتوانید در صفحهٔ بحث ببینید.
با دستور خمینی مبنی بر تقابل با احزاب مسلح کرد، اوضاع کردستان به سمت تقابل و خشونت سوق داده شد. کردستان محاصره گردید و در جریان این خشونتها تعداد زیادی از ایرانیان کردتبار کشته شدند.
در روستاهایی مانند قلاتان، ایندرقاش و قارنا برخوردهای شدید نظامی با غیرنظامیان صورت گرفت. در آن هنگام فؤاد سلطانی به عنوان مسوول کومهله در بانه فعالیت میکرد و برای پایان یافتن این خشونتها با شیخ عزالدین حسینی، دکتر قاسملو، جلال طالبانی، سایر رهبران کومهله، شیخجلال حسینی، مسئولین سازمان پیکار، مسئولین چریکهای فدایی خلق ایران وارد گفتگو شده و در این راستا فعالیتهایی را آغاز کرد. او در مسیر برگشت از مریوان به بانه همراه با نمایندهٔ سازمان چریکهای فدایی خلق ایران طهمورث اکبری روز ۹ شهریور ۱۳۵۸ شمسی در نزدیک روستای بسطام در یک درگیری با نیروهای نظامی کشته شدند.
جنازه او در زادگاهش یعنی روستای آلمانه و قبرستان (تاله سوار) بخاک سپرده شد. او در کنار برادرهایش، حسین و امین مصطفی سلطانی که شش روز پیش در پادگان مریوان بدستور صادق خلخالی تیرباران شده بودند، دفن شد.
جستارهای وابسته
کومله
کردها
کردستان
منابع
ویکی پدیا