سمیرا جنتدوست
سمیرا جنتدوست یک سرآشپز ایرانی است که بابت فعالیتهایش در زمینهٔ آموزش آشپزی شناخته میشود.
محتویات
۱ زندگینامه
۲ حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت
۳ جوایز
۴ منابع
زندگینامه
جنتدوست اصالتاً آذری است. او از سن ۱۱ سالگی شروع به آشپزی کرد و به گفتهٔ خودش «هیچ وقت از هیچ کاری به اندازه آشپزی کردن لذت نبردهاست».[۱] او از ۲۵ سالگی آموزش آشپزی را آغاز کرد و در سال ۱۳۷۱ اولین آموزشگاه رسمی آشپزی وابسته به سازمان فنی و حرفهای در رشته صنایع غذایی را در تبریز را افتتاح کرد.[۱]
جنتدوست اولین کتاب خود را با عنوان «دسر» (در زمینهٔ پخت دسر) در سال ۱۳۸۶ به چاپ رساند. سپس در سال ۱۳۸۸ کتاب «آشپزی ایرانی» را منتشر کرد و دو سال بعد، کتاب «شیرینیهای خشک» را به چاپ رساند. در سال ۱۳۹۰ او همچنین کتاب «سفرهآرایی، میوهآرایی و تزیینات» را منتشر کرد. کتاب «آشپزی مدرن پانیذ» که در سال ۱۳۹۲ منتشر شد یکی از معروفترین کتابهای اوست. در سال ۱۳۹۳ نیز کتاب «کیک و شیرینیهای تر» و در سال ۱۳۹۶ کتاب «نوشیدنیهای سرد و گرم» را منتشر نمود.[۲] به گفتهٔ خودش، او در نظر داشتهاست که حدود ۱۶ عنوان کتاب را در زمینه صنایع غذایی تألیف کند که تاکنون توانستهاست ۷ عنوان از آن را به مرحله انتشار برساند.[۱]
حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت
جنتدوست به صورت مستقل در نمایشگاه کتاب فرانکفورت ۲۰۱۵ شرکت کرد. در این دوره، به دلیل حضور سلمان رشدی، جمهوری اسلامی ایران نمایشگاه را تحریم کرده بود و هیچ نمایندهای نداشت.[۳]
جوایز
کتاب آشپزی مدرن پانیذ در سال ۲۰۱۴ در مسابقه جهانی گورمند مقام نخست در بخش بینالملل را کسب کرد. در سال ۲۰۱۵ نیز در یک مسابقه در کشور آلمان[کدام؟] این کتاب به عنوان بهترین کتاب آشپزی دنیا در ۲۰ سال گذشته در بخش بینالملل معرفی شد. سال ۲۰۱۶ دو کتاب دسر و آشپزی ایرانی وی در مسابقه گورمند شرکت داشتند که اولی مقام نخست را کسب کرد و دومی نیز مورد تقدیر قرار گرفت. در سال ۲۰۱۸ کتاب شیرینیهای خشک در همین مسابقات جایزهٔ ویژه را برد و کتاب نوشیدنیهای سرد و گرم نیز به عنوان یکی از ۷ کتاب برتر جهان شناخته شد.[۲][۴][۵][۶][۷]
منابع
https://fa.wikipedia.org